Om

Om Eco Market Göteborg

Eco Market är en förening med drygt 20 hållbara småföretag som erbjuder ekologiska kläder, miljösmarta smycken, sjalar, leksaker, väskor, inredningsprodukter, mat, med mera.

En del produkter är nytillverkade i Sverige under hållbara produktionsvillkor och några produkter är Fairtrade-märkta från utlandet. En del är gjorda av återvunnet material och tillverkade för hand av medlemsföretagarna själva. Flera företag har småskalig produktion i eller nära Göteborg.

Eco Market erbjuder även föreläsningar om hållbara textilier för skolor och föreningar.

Historia

Bakom Eco Market står föreningen Eco Fashion som är en ideell förening grundad i Göteborg i november 2010 med syfte att främja ett ekologiskt hållbart samhälle.

Eco Fashion har, förutom att vara ett nätverk och en informationskanal avseende hållbara kläder, också hela tiden strävat efter att öppna en ekologisk galleria. Detta för att öka tillgängligheten av hållbara produkter för allmänheten.

I september 2014 bildades den ekonomiska föreningen Eco Market och i början av oktober 2014 skrevs kontraktet för lokalen på Storgatan 41, där föreningen drev butik fram till februari 2016.

Du kan även fortsatt handla miljövänliga produkter av medlemsföretagen. Information om var du hittar deras produkter får du genom att gå in på sidan Våra företag och klicka på respektive företagsnamn.

Några företag driver egen butik, en del säljer sina produkter hos återförsäljare och vissa säljer i egen webbshop och på marknader. Då och då ordnas event där föreningens medlemmar deltar och säljer sina produkter.

Mer information om Eco Fashion hittar du på Ecofashion.nu.

leaf

Save

Save

Save

Save